lauantai 1. syyskuuta 2012

Problématique


 No niin! Alkusoitot alkaa olla soiteltu ja maanantaina kuulemma alkaa se raaka arki. Ollaan nyt viikko ressattu sitä, miten me osataan kirjoittaa essee ranskalaisten metodien mukaan. Tämä maa jostain syystä haluaa säilyttää jotkut omat perinteensä siitä, millainen esseen/esitelmän pitää olla rakenteeltaan ja sisällöltään. Olennaista on tietystikin tuo problématique, josta on puhuttu koko viikko. En oo varmasti ikinä elämäni aikana joutunut pohtimaan otsikoiden sisältöjä ja piilosisältöjä näin paljon kuin nyt. Saa vaan kiittää onneaan ja sitä harvoin havaittavaa älyään, että ymmärsin ottaa kurssit englanniksi.

Nämä kuvat on tosiaan koululta, meillä on siellä semmonen pikku puutarha, tai sisäpiha tai miksi sitä ikinä nyt haluaakaan kutsua. Sinne on kyllä kiva mennä evästauolle tai muuten vaan istuskelemaan. Aurinkopäivinä siellä oli porukkaa ihan ruuhkaksi asti.

 No joo, on sitä muutakin tullut tehtyä kun pelkkiä otsikoita tuijoteltua. Tässä yhtenä iltana meillä oli quacamole-bileet, joiden jälkeen meidän oli  tarkoitus mennä järjestetylle "baarikierrokselle", joka siis on tapahtuma, jossa meille ikään kuin esitellään yksi pubi/baari illassa. Se on pyörinyt tämän viikon, mutta jostain kumman syystä en ole kertaakaan saanut aikaiseksi mennä. Tuona quacamole-iltana me oikeasti aiottiin osallistua, mutta kun päästiin paikalle, kaikki muut oli jo lähteneet. Hyvä me!

 Ei se mitään, vahinkoja sattuu. Sen sijaan me poikettiin matkalla yhteen muuhun kuppilaan, jossa oli älysiisti jukeboxi ja kaikkea muutakin sälää. Baarimikolla oli oranssin ja pinkin värinen jonglöörauspullo, jota me Mellyn kans saatiin kokeilla, joskin vähän laimealla menestyksellä.

Keskiviikkona meille järjestettiin ekat oikeen viralliset bileet koulun sporttijärjestön puolesta. Kemut pidettiin laivalla, joka könötti Seinen varrella. Harmi kyllä ettei se liikkunut siitä mihinkään. Ihan hauskaa meillä oli silti. :)
 Oon myös saanut ekaa kertaa postia ihan omalla nimellä! Kuvasta voi ehkä jotain päätellä keneltä paketti tuli, heh. Oli kyllä ihana yllätys; ilmeisesti vähän etukäteen ensi viikkoa varten, ainakin kortin mukaan. Kaikki paketissa oli kivaa, myös nuo kolme söpöä muumipostimerkkiä! :) (Sain myös virallisesti luvan ostaa karkkia...!)

 Eilen oli oikeenkin kiva päivä, kun treffasin Vaasassa keväällä olleita vaihtareita. Anaëlle ja Pauline olivat molemmat vasta tulleet lomalta etelästä (kuten rusketuksestakin ehkä näkyy...) ja halusivat hengailla mun kanssa, jeee. :) Me käytiin syömässä muistaakseni libanonilaista ruokaa ja sitten vaan vaelleltiin pitkin ja poikin. Se ruoka oli tosi hyvää, vähän niin kuin kanatortilla, tsatsikia ja muuta sälää, nams! :) Oli kyllä hassua nähdä heitä taas, he tiesivät myös paljon muiden Vaasan vaihtareiden kuulumisia. Nyt oli vaan tuutorin ja turistin roolit kääntyneet ylösalaisin.
Täällä on muutama silta, joihin ihmiset käyvät kiinnittämässä näitä rakkauden lukkoja. Tämä oli ilmeisesti se toiseksi aidoin, mutta ihan tupaten täynnä sekin. Sillalla oli myös paljon ihmisiä vaan kyyläämässä lukoissa olevia tekstejä, me vissiinkin mukaan lukien sitten... Tämä punainen lukko erottui joukosta aika kivasti!
 Me vaelleltiin lopulta Saint Pauliin, Place de Vosgesiin istuskelemaan. Ilma ei ollut mikään hirveän lämmin ja tuuli oli melko viileä, joten ei me kauhean kauaa viititty siellä kärvistellä. Tuo aukio oli kyllä tosi kiva, varmasti käyn vielä uudelleen! Hauska "yksityiskohta" siinä oli se, että aukiota ympäröivät talot olivat kaikki samanlaisia. Tytöt tiesivät kertoa, että itse herra Dominick Strauss Kahn on asustellut entisen vaimonsa kanssa joissain noista taloista. Googleteltiin siinä tuota paikkaa muutenkin, ja selvisi, että se on Pariisin vanhin aukio.
 Aukion nurkalla oli jäätelöpuoti Amorino. Se on ilmeisesti melko tunnettu ja suosittu merkki isommissa kaupungeissa ympäri maailman. Jäätelönsä sai valita joko tötterövohveliin (3 eri kokoa!), kuppiin, pehmeään vohveliin tai pullan väliin, mikä näytti kieltämättä vähän oudolta. Makujakin sai ottaa niin paljon kuin tötteröön vaan sai tungettua. Meidän oli pakko ottaa kuva noista meidän tötteröistä, kun ne tehtiin kukan muotoisiksi. Taivaalliseltahan se maistui.. Makuja oli niin paljon, että täytynee vielä maistella lisää.. :)
 Me jatkettiin vielä matkaa Bastilleen, jossa on tämä uudempi oopperatalo. Kierreltiin muutamia kauppoja ja sitten lähdettiin kukin omille teille. Mun kotimatka meni taas Notre Damen edestä, joten ajattelin poiketa sisällä kun jonoa ei juurikaan ollut. Satuin tietty paikalle just jonkin jumalanpalveluksen aikana, mutta en onneksi ollut ihan ainut turisti siellä.

Tänä iltana me päästään jokilaivaristeilylle, les bateaux mouches! Oon aika innoissani. Taidan myös käydä kuuntelemassa yhtä jazz/soul-artistia ennen sitä, kun kerta lipuistakaan ei tarvi mitään maksaa. Varsinaista hintojen kyttäystä tää elämä! :D


 

                   Eipä mulla muuta tällä kertaa. À Bientôt !! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti