tiistai 4. syyskuuta 2012

Viikon loppua ja alkua


 Viimeinen lomaviikonloppu meni ihan säpäkästi, tekemistä oli aivan riittämiin. Lauantaina käytiin porukalla kuuntelemassa Mâa:ta, joka on ranskalainen jazz/soul/pop-artisti. Keikka oli täysin ilmainen ja kesti tunteroisen, eli just passeli meidän aikatauluihin.  Keikkapaikkakin oli aika erikoinen: yksi seinä oli kokonaan lasia/ikkunaa ja antoi kadulle, jotta ohikulkijat saisivat jäädä tölläämään. Kadulle oli myös raahattu kaiuttimet, että musakin kuuluu sinne. Väkeä riitti koko keikan ajan ihan tungokseen asti! Tietääkseni meistäkin kaikki tykkäsivät tosi paljon Mâa:n musiikista.

 Tuo paikka on siis Rivolilla, joka on tosi vilkas katu, tuohonkin aikaan aivan täynnä niin turisteja kuin paikallisiakin. Ikkunoista ja parvekkeilta roikkui yhtä sun toista, vissiin joku taidenäyttely oli myös käynnissä.

 

 Illaksi meille oli varattu liput Seinen jokilaivaristeilylle, bateaux-mouchesille. Meidän oli puhe treffata erään vaihtarin luona, ja kävellä sieltä yhtä matkaa lähtöpaikalle. Tämä kyseinen kämppä olikin varsinainen elämys! Se sijaitsi ylimmässä, kuudennessa kerroksessa, jossa oli sekaisin monen asukkaan makkarit ja keittiöt; kaikki jakoivat kumminkin saman vessan ja kylppärin. Asunto sijaitsi hyvin lähellä Invalidikirkkoa, ja ikkunasta näki Eiffelin !! Auringonlaskusta lähtien (yhdeksältä ainakin tuolloin) joka tasatunti torni välkkyy noin viiden minuutin ajan. En etes ollut tiennyt tämmöistä tosiasiaa, joten olin melko äimänä kun näin sen nyt.




 


Tää laivasysteemi oli aivan huippu kokemus kyllä! Silloin muinoin kun käytiin Pariisissa, me oltiin tällasessa päiväsaikaan, mutta oli jotenkin taianomaisempaa olla siellä pimeällä kun näki kaikki valot eri tavalla. Räpsinkin kuvia aika urakalla, muttei niistä kovin montaa etes siedettävää otosta tullut. Latailin nyt jotain tänne, että saisitte vähän käsitystä siitä, mistä puhun. Tietty livenähän kaikki on aina ihmeellisempää..
 Sunnuntaina meillä oli Integration Day, jonka järjesti Buddy Programme ja oppilaskunta. Me matkattiin metrolla jonnekkin Pariisin kaupungin rajalle, aivan valtavalle puistoalueelle, jonne monet olivatkin eksyneet moniksi tunneiksi, heh. Oli aika leppoinen päivä eväiden ja uusien tuttavuuksien parissa. :)

 Oon nyt ollut pari päivää oikeasti koulussa ja mua ehkä alkaa hieman hirvittää.. Musta tuntuu, että mun tapa jättää kaikki asiat ihan viime tippaan ei ihan vetele täällä, joten saan alkaa opettelemaan kunnolla itsekuria että tulee luettua ja tehtyä kaikki hommelit hyvissä ajoin. Luennot on tosi mielenkiintoisia ja suurisisältöisiä, mutta luokkien/salien ilmanvaihto on ihan hanurista... Voihan se johtua näistä lämpimistä päivistäkin, mutta melko tukalaa on yrittää hengittää sadan muun kanssa tilassa, jossa ei ole happea edes puolelle porukkaa. Eiköhän sitä tähänkin totu, minkäpä sitä vanhat rakennukset itelleen mahtaa!

 PS. Oon todella mielissäni kun huomaan,  että pystyn hoitamaan jo osan asioista ranskaksi, jeeee!! :) Nyt jatkan tätä synttäriherkutteluani, palaillaan!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti