perjantai 21. syyskuuta 2012

Rendez-vous avec Vaasa people


 Meillä on ollukki tällä viikolla oikein menneitten muistelua! Muutama Vaasan vaihtari tuli tänne minilomalle, joten olen hengaillut heidän kans pariin otteeseen tällä viikolla, sen mitä olen koululta ehtinyt. Keskiviikkona menin illalla myöhään heidän seurakseen "syömään". Mulla loppui koulu tosiaan 21:15, joten ruuat oli ruokailtu, kun pääsin paikalle, mutta ehdin juuri sopivasti jälkkäriosuuteen! ;) Maistoin juustokakkua, joka oli valtava, makea ja aika hyvä. Ei ehkä ihan sellainen kuin odotin, kuten kuvastakin näkyy - "kakku" oli kukkaruukun näköisessä kipossa! Kiltisti söin kuitenkin lähestulkoon kaiken. ;)






 Torstaina mulla oli onneksi vapaapäivä, joten sain "rauhassa" tehdä kouluhommia... Pahaksi onnekseni heräsin jo hyvissä ajoin ennen kukonlaulua, joten aikaakin oli riittämiin urheilutempauksesta huolimatta. Onneksi mua pyydettiin näitten sankareitten kans "lounaalle", joten sain pienen tauon opiskelujen lomaan. Me mentiin Champs-Elyséen lähelle johonkin lounaskahvilaan. Tilasin Caesar-salaatin, joka oli iso ja hyvä... ja kallis! Vähän meitä tympäsi paikan palvelu; tarjoilija oli todella epäystävällinen, hidas ja kaiken lisäksi huumorintajuton. Mutta ruoka oli ihan hyvää ja ilma oli kiva, ei liian kuuma eikä liian kylmä.
Lopuksi vaelleltiin Champs-Elyséetä pitkin keskustaa kohti. Anaëlle kertoi tästä kaupasta, joka näkyykin viereisessä kuvassa, että se on hyvin omalaatuinen - joten meidän täytyi mennä katsomaan!

 Ovella oli vastassa miesmalli ilman paitaa, ja hänen kanssaan sai ottaa kuvan jos halusi. Meistä ei kukaan kuitenkaan halunnut, joten jatkettiin kauppaan, jossa oli aika pimeää ja musa pauhasi täysillä; mulla tuli siitä jotenkin mieleen yökerho, koska osa myyjistä tanssi menemään pitkin kauppaa.
 Tietysti hinnat olivat pilvissä ja hyvin kaukana meidän budjetista, joten me vain katseltiin hetki ympärillemme ja häivyttiin vähin äänin. Hassua kyllä, en ikinä olisi voinut kuvitella, että noin koristeellisten porttien takana on vaatekauppa. Näköjään kaikki on mahdollista, ainakin täällä!



Concordella me nähtiin massoittain mellakkapoliiseja. Ilmeisesti täällä oikeasti ollaan huolissaan mellakoista, mielenosoituksista tai muusta rähinöinnistä. Ihan hyvä sinänsä, mutta jotenkin outoa, koska kaikki vaikuttaa kuitenkin hyvin rauhalliselta jne. Kai tilanne on sitten oikeasti epävakaampi kuin mitä päälle päin näyttää.

Anyway, se on taas perjantai ja uusi viikonloppu edessä. Ilma on sateinen ja kolea, ei oikein huvita mennä mihinkään tai tehdä mitään. Taidan silti lähteä ulos kavereiden kanssa, koska muiksi päiviksi on niin paljon lukemista. Sciences Po alkaa näyttää todellisen luonteensa pikku hiljaa..!

Näh, nyt loppuu valitus ja alkaa huvitus. Bon week-end tout le monde! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti