tiistai 20. marraskuuta 2012

Le week-end parisien



 Viime lauantaina sain taas harvinaisen vieraan kun Laura lennähti pikaistakin pikaisemmalle visiitille! Meillä oli noin puolitoista päivää tehokasta peliaikaa, joten jalat oli taas kovilla kävelystä ja metrolippuja lenteli kun me viileteltiin ympäri ämpäri.. No ei vaiskaan, mentiin fiilisten mukaan eikä otetttu paineita. :)
Lauantaina alkuillasta kun oltiin huokastu lounastamisen jälkeen, me pyörähettiin pikaisesti tuossa viereisessä tavaratalossa, Bon Marchéssa, jossa alkaa jouluvalmistelut olla jo aika hyvällä mallilla, varsinkin talon ulkokoristeluissa! Sen jälkeen jatkettiin matkaa Invalidikirkkoa ja Eiffeliä kohti, mutta meidän matkaa vähän hidasti tämä mielenosoitus, joka vastusti tekeillä olevaa homoliittolakia. Luin lehdestä, että Pariisin mielenosoitukseen osallistui noin 70 000 ihmistä. Eräs koulukaveri asuu tuossa lähellä ja hän sanoi tänään, ettei päässyt kämpästään pihalle kun porukkaa oli niin valtavasti!



 Eiffelin edustalla on Champ de Mars- puisto, jonne oli pystytetty jokin karhunäyttely. Oli kymmeniä, ellei satoja nallekarhuja, jotka oli maalattu hassusti, eri maiden teemojen mukaisesti. Me tietysti kuvattiin Suomi-nallukka, jonka rinnuksissa luki että "Juhannus on meillä herttainen". Kuin ihmeen kaupalla Suomi-nallen vieressä oli Ranska-nalle, joten päästiin ottamaan oikeen teemakuvat!


 Sunnuntaiaamuna me päästiin hyvään aikaan liikkelle kun mentiin hyvissä ajoin nukkumaan lauantaina. Tässä lähellä on joka sunnuntai ekologiset biomarkkinat, joissa riittää aina kuhinaa. Harmi vaan, että hinnat ei oo kovin opiskelijaystävällisiä...

Me tehtiin päämäärätön vaellus pitkin ja poikin, tässä vähän kuvia matkan varrelta. Ilma oli ällöttävä: vettä tihuutti ja satoikin välillä, eikä lämpöasteita ollut kovin montaa. :(




Olen viikkotolkulla ihaillut lenkkeillessäni noita Luxembourgin puiston keltaisia puita ja talvikukkapenkkejä, joten viimein sain tilaisuuden ottaa kuvan kun oli kamerakin mukana! :)

Notre Damessa sattui juuri olemaan messu -- tupa oli melko täynnä niin messuun osallistujia kuin turistejakin.
 Montmartren kautta me päädyttiin illalliselle latinalaiseen kortteliin, jossa me syötiin halvalla kunnon kolmen ruokalajin illallinen ja nautittiin sunnuntai-illasta.





 Iltaa tosin varjosti hieman huoli siitä, meneekö lentoyhtiö konkurssiin - he kun neuvottelivat paraikaa tulevaisuudesta ja Laura-rukan lennot oli heti seuraavalle päivälle! Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin - Laura pääsi kotiin, ja näyttää siltä, että minäkin toivottavasti sitten muutaman viikon päästä!

Tuntuu todella kummalliselta ajatella, että on enää muutama viikko jäljellä -- toisaalta tympäseekin, koska tiedän, että stressitaso nousee jälleen, ellei ole jo maksimissa enkä vain enää huomaa sitä. Mutta turha sitä on murehtia kun sai viettää kivan viikonlopun ja unohtaa koulumurheet hetkeksi! Kylmä "talvisääkin" kaikkosi ja olen taas rallatellut ballerinat jalassa menemään. ;)  Nyt vaan asenteella eteenpäin. Kiitos Laura käynnistä! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti