perjantai 7. joulukuuta 2012

Suomi special

 Näin se on todistettavasti Sciences Po:ssakin joulu aloitettu! Valitettavasti vanha sanonta "moni kakku päältä kaunis" pitää hyvin paikaansa, niin tässäkin tapauksessa. Nimittäin joulurauha on vielä suht kaukana, vaikka se kyllä jo alkaa lähestyä. Nyt on viimeiset deadlinet ja lopputentit enää jäljellä; luennot on istuttu, nukuttu tai mitä kukanenkin on ikinä tehnyt.

Tein itelleni listan deadlineista alkusyksyllä ja sen mukaan niitä oli 14 tälle muutaman kuukauden ajalle, mutta joista on enää 2 jäljellä! Se tuntuu niin kivalta että ihan melkeen jo meinaa hymyilyttää. :)


 Eilenhän olikin sitten oikea spesiaalipäivä näin suomalaiselle, vaikka elämä ei tän kämpän ulkopuolella mitenkään eronnut normaalista. Me mentiin suomalaisporukalla Estelle's Cafe-nimiseen kahvila-ravintolaan illalla syömään. Paikka oli pieni, mutta mukava tunnelma siellä oli kuitenkin. Ja vaikka paikka on osittain "suomalainen", ranskaksi me kuitenkin jouduttiin tilailemaan, että tiedä sitten mikä taho siellä suomea osaa.

Meidän neljän hengen seurueen lisäksi siellä oli joku toinen, pääosin suomalainen porukka. Osa olikin samasta koulusta täällä, että tuli siinä taas naureskeltua tätä maailman pienuutta.

 Meillä tietty oli kamala nälkä - erityisesti suomalaisen ruoan nälkä! Varsinkin kun katseltiin ruokalistaa etukäteen ja siellä luvattiin karjalanpiirakoita, lihapullia, glögiä ynnä muuta ihanaa..!
Meri ja Anna ovat siis myös vaihdossa Sciences Po:ssa, mutta me kaikki opiskellaan eri maissa: Meri on Englannissa ja Anna Ruotsissa. Anna kutsui Santun meidän mukaan, koska Santtu ei tuntenut ketään vielä Pariisista. Hän oli muuttanut marraskuun alussa tänne töitä tekemään ja sattumalta tutustui Annaan jonkin yhteisen tuttavan kautta. Joten kun Karin ei päässytkään, niin saatiin onneksi kaikki penkit käyttöön meidän pöytävarauksesta. :)

 Karjalanpiirakat oli ihan itse tehtyjä ja oikein hyviä! Lihapullien kanssa meitä vähän kummastutti tomaattikastike, mutta aivan hyvää se oli - joskin vähän mausteisempaa kuin suomalaiset lihapullat tapaa olla. En siis sano pahalla, tykkäsin kovasti. Ja jälkkärihän tietysti kruunasi kaiken. Anna ja Santtu ottivat juustokakkua ja me Merin kanssa porkkanakakkua. Ainakin omasta puolestani voin sanoa että oli aivan älyttömän hyvää... :)


 Vaikka glögit sun muut juomat olis vielä maistunut, me päätettiin ajatella myös rahaa, koska tää paikka ei ollut ihan siitä halvimmasta päästä. Me mentiinkin läheiseen kuppilaan juomaan vielä lämmintä viiniä - ilmakin oli tosi kylmän tuntuinen. Eikä ihme, viime yönä oli kuulemma satanut lunta, joka tietysti muuttui vedeksi aika pian. Ei oo enää kovin helteistä tämä 3 astetta, vesisade ja tuuli siihen päälle. :/




 Saint Germain des Présin kirkon edustalle on hiljattain avattu taas yhdet joulumarkkinat. Tsekkasin ne tänään iltapäivällä, kun pääsin luennolta aiemmin kun olin kuvitellut. Ihan söpöt markkinat, ja huomattavasti rauhallisempi kokemus kuin se viimekertainen jouluhulina...




 Mulla oli treffit Joannan kanssa iltapäivällä, että mentäisiin lounastamaan. Noh, meillähän sitten vierähti useampi tunti siellä ravintolassa jutellessa, lounasporukka vaihtui illallisporukkaan sinä aikana. Me tutustuttiin viikko sitten joissain kemuissa ja ihmeteltiin vaan sitä, että on koko syksy oltu samassa koulussa ja tutustutaan vasta nyt. Mutta näin se elämä kai menee, aina ei voi voittaa.

10 päivän päästä oon jo kotona... hulluako?!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti