tiistai 9. lokakuuta 2012

Nuit Blanche ym.





Perjantaina me päätettiin koulun jälkeen käydä jossain kahvila-baarissa istuskelemassa ja nauttimassa ihanasta ja kesäisestä ilmasta, ne päivät on jo melko harvinaista herkkua. Pari kuvaa nappasin aamulla koulun pihalta kun ryystin kahvia ja odottelin, että ranskan tunti alkais. Olin pitkästä aikaa hyvissä ajoin koululla! :)

Oli niin nätti ilma että tein poikkeuksen ja kävin lenkillä vasta koulun jälkeen, ja tietty olin taas outo lintu joka kirmaa shortseissa ja topissa kun muilla puistohengailijoilla oli toppatakit ja karvakengät. Lämpötila pyöri kuitenki siellä 20 asteen paikkeilla, että mun mielestä mulla on hyvä puolustus tällä kertaa...

Illalla olin vaan laiska, sujautin ihan tuliterät sukat jalkaan ja laiskottelin: mulla oli vielä paljon hyviä Suomi-herkkuja jäljellä! <3





 

Lauantai-aamuna lähdin Anaëllen ja Paulinen kanssa shoppailemaan alueelle, jossa on hieman halvempaa kuin muualla. Ja joo, kyllähän niistä hinnoista hullaantui, on meinaan jo vähän tottunut siihen, että mitä tahansa näkee, ei ikinä tule olemaan tarpeeksi varakas ostamaan sitä. En usko, että näiden ryysyjen laatu on mikään päätähuimaava, mutta eiköhän ne asiansa aja!  Pauline lähti hieman aiemmin, joten me jatkettiin Anaëllen kanssa kahden ja lopetettiin meidän shopping spree lounaaseen. Ruoka oli ihan älyttömän hyvää, niin kuin seurakin. :)
 Täällä oli viikonloppuna Nuit Blanche-niminen tapahtuma. Käytännössä se tarkoitti, että kaikki museot, kirkot ja muut "nähtävyydet" kuten kaupungintalot olivat auki koko yön, ja kuka tahansa saattoi järjestää jonkin shown kadulla tai muualla. Konsertteja oli joka kolossa ja kaiken maailman taidesessioita siellä sun täällä. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin itsekin ulostautua neljän seinän sisältä (kolea sade ei oikein houkutellut aluksi) ja lähdettiin porukalla katselemaan menoja. Tämä tapahtuma on siis vain kerran vuodessa. Porukkaa oli liikkeellä tosi paljon ja joka paikkaan oli pitkät jonot. Me käytiin kuitenkin 4. kaupunginosan "kaupungintalossa", jossa oli tämä vaahtohökötys keskellä salia. Ilmeisesti se oli jotain taidetta, koska jotkut vain äimistyneenä tuijottivat kyseistä hökkeliä ja hokivat kuinka nerokasta kaikki siinä on. Hmm.. Mulla tuli ekana mieleen valtava vaahtokylpy, se vaahto tuoksuikin jotenkin kylvylle!
 Meillä meni loppujen lopuksi hermot siihen sateeseen ja jonotteluun, joten lähdettiin etsimään sisätiloja ja vähän rennompia ympäristöjä. Matkalla poikettiin jossain kirkossa kuuntelemassa jotain pianokonserttia, jossa oli ihan hienot valaistukset.


 Ilta/yö meni ihan mukavasti, kunnes tuli väsy ja piti lähteä kotiin. Me kuviteltiin, että tällaisen tapahtuman takia joukkoliikenne olis melkein yhtä hyvällä tasolla kuin päivisin, koska pari metrolinjaakin kulki koko yön. Kävi ilmi, että olimme väärässä: kaikki bussit, jotka olisivat hyödyttäneet meitä, ajelivat toisella puolella kaupunkia tai eivät ajaneet ollenkaan! Hieman pisti tympimään, mutta ei siinä auttanut kuin kävellä takaisin kotiin. Onneksi matka ei ollut mahdoton ja meitä oli muutama menossa samaan suuntaan, niin nou hätä. Hyvää nukkumisaikaa vaan tuhlautui melko lailla.
 Sunnuntaista alkaen onkin sitten joutunut taas tekemään ryhtiliikettä ja aloittaa lukeminen: mulla oli tänään eka tentti! Maanantain kauppareissulta löysin kaikkea hyvää syötävää, ostin jopa ruotsalaisia näkkäreitä ja Arlan fetaa, joka muuten on uskomattoman halpaa yhdessä kaupassa! Ruotsalaiset on osanneet tän kansainvälistymisen ruokamarkkinoillakin.. Hassua sinänsä, näkkärit löytyivät keksihyllyltä, ei suinkaan leipäosastolta. :)

Tentti oli ja meni aamulla. Se ei ollutkaan niin kamala kuin kuvittelin, sai aika laajasti käsitellä aihetta, mikä oli ihan kiva, en ihan hirveästi keskittynyt pikkuasioihin. Toivottavasti se vastaus olis monsieur Raineaullekin mieleen!

Seuraava operaatio on tehdä press review ja aloittaa yks iso kirjoitustyö, jonka palautus on mukavasti heti loman jälkeen. Mun tiedonhakumenetelmille vähän naureskeltiin, kun kerroin, että olin vain marssinut kirjastoon ja hakuammunnalla etsinyt oikean hyllyn, ja kirjojen sisällysluetteloista sekä sanahausta etsinyt kirjoja mun aiheesta EULEX Kosovo. :D Toivottavasti en oo aivan vääriä opuksia valinnut.

 Tämä alakuva on meidän kolmen vaihtarin muistiinpanoista. Huomaa, että joku osaa ottaa ihan rennosti! Ei me kuitenkaan samalla kurssilla olla, että tiedä häntä sitten minkälaisia luentoja heillä on... Vois itekki opetella piirtämään ja tehdä muistiinpanot kuvina. :O




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti