torstai 4. lokakuuta 2012

Muru :)

 Menipäs viikko äkkiä!

Kaikki alkoi siis viime perjantaina kun pääsin hakemaan mun ekaa vierasta lentokentältä. Oli pitkästä aikaa tosi nätti ja lämmin ilma, mikä oli vastoin kaikkia mun ennakkokauhuja rankkasateista ja tympeistä tuulista - hyvä niin!

Aleksin lento oli illalla täällä, joten meillä molemmilla oli kiljuva nälkä kun vihdoin päästiin tänne kämpille perjantai-illan liikenneruuhkista. Oli hyvä, että meitä oli kaksi jääkaapin tyhjentäjää, koska olin ehkä hieman innostunut täyttämään mun ruokavarastoja...


 Syöpöttely jatkui seuraavana aamuna. Me ristittiin se "pienehkö" aamupala jonkin sortin brunssiksi, ehkä osittain myös ajan, mutta myös sisällön puolesta. Meidän turistikierros alkoi siis melkosella ähkyllä, mutta sitähän jaksoi sitten olla turistina hyvin kun oli massut täynnä. :)




 Me tehtiin tosi pitkä kävelykierros pitkin Pariisin keskustaa. Käytiin katsomassa mm. Invalidikirkko; Napoleonin hauta, armeijamuseo, Eiffel, Tuileriesin puisto, Louvre, Notre Dame jne. Ilma oli ihana ja ihmisiä oli todellakin liikkeellä, oikeastaan ruuhkaksi asti.


 Sitä näkee päivän aikana kaikenlaista. Eiffelin juurella oli tapahtuma, joka liittyi jotenkin invalideihin ja onnettomuuksissa vammautuneisiin, koska meitä tultiin houkuttelemaan eräälle pisteelle kokeilemaan jalkaproteeseja. Niillä todellakin oli haastavaa kävellä! Proteesien kokeileminen pisti ajattelemaan, miten helppoa on elää kahdella toimivalla jalalla, ja kuinka harvoin sitä lopulta tulee ajatelleeksi.







 Iltapäivästä me pidettiin kahvipaussi Tuileries-puistossa. Uhkaavista pilvistä huolimatta sade ei päässyt yllättämään, mikä sinänsä oli yllättävää, koska mulla ei edes ollut satikkaa mukana. Ei kai mun huono tuuri ole vaan kääntymässä?

 Notre Damella oli menossa jonkin sortin pappivaellus; me satuttiin paikalle just messun alkuun! Kirkossa oli tosi paljon porukkaa (muitakin kuin turisteja) ja ilmassa leijaili savu kun päästiin noiden pyhien miesten lähelle. Ei kuitenkaan jääty messuilemaan kovin pitkäksi aikaa, me ei taidettu ihan kuulua joukkoon..


 Ranskalaiset on tunnetusti hieman intona sarjakuviin, joten pitihän mun näyttää Aleksille myös Gibert Jeunen sarjisosasto. :)
 Sunnuntaina suuntasimme Montmartreen ja toki me pidettiin juomatauko Amélie-kahvilassa, Leksikin pääsi oikeen Amélien kans samaan kuvaan! ;)

Huolimatta siitä, että oli sunnuntai ja kaikki paikat oli kiinni, turisteja riitti kahviloiden ja tietty Sacré Coeurin ympärillä. Mekin istahdettiin nurtsille hetkeksi mussuttamaan kroisantteja, joita himoitsivat myös meitä ympäröivät pulut...





Nämä taideteokset on ihan oikeasti tehty suklaasta. "Kaupassa" oli myös muita suklaisia esineitä, kuten kitara, flyygeli ja amerikkalainen jalkapallo. Kauankohan sitä menis syödä tuommonen torni suklaata..?



 Kotiin mentiin Luxemburgin puutarhan kautta, joka sekin oli pitkästä aikaa täynnä ihmisiä. En varmasti ole ikinä aiemmin nähnyt siellä niin paljon porukkaa kuin viime sunnuntaina.

Illalla käytiin syömässä latinalaisessa korttelissa, jossa hinnat on hieman inhimillisemmät. Aleksin kehujen innostamana minäkin uskaltauduin maistamaan sinisimpukoita, jotka oli aivan tautisen hyviä! Tietääpähän, mitä tilaa vastaisuudessakin alkuruuaksi. :)

Vaikka ravintoloilla oli erilaisia menu-tarjouksia, me päätettiin skipata jälkkäri ja napata crêpit lähtiessa jostain kojusta. Perinteisesti valittiin täytteeksi nutella, jota se setä ihan avokätisesti läträsikin niihin meidän lättyihin. Saatiin siis makeaa mahan täydeltä!
 Tietysti iltaan kuului myös pieni iltakävely ja valojen katselu. Me onnistuttiin aikatauluttamaan meidän matelu just sopivasti niin, että päästiin apajapaikoille katsomaan kun Eiffeltorni välkkyi.


 Maanantaina oli sitten itse tornin vuoro! Ihmisiä oli heti paljon vähemmän, joten jonottamiseen ei kulunut kovin paljon aikaa, vaikka me ensin seisottiinkin väärässä jonossa.


 Me päätettiin kiivetä portaita niin ylös kun pääsee, eli toiseen kerrokseen. Portaat oli laskettu meidän puolesta: niitä oli reippaasti yli 600, joten meinas se vähän jaloissa tuntua seuraavana päivänä, ainakin mulla!


 Maisemat kyllä oli jonottamisen, kiipeämisen ja hintojen arvoiset. Huipulle pääsyä me saatiin odottaa hieman pidempään, mutta päästiin me sitten sinnekin viimein. Netin perusteella, hyvällä ilmalla tornin huipulta voi nähdä jopa 80 kilometrin päähän. Vaikea sanoa, varsinkin tämmöisen huononäköisen, mutta aika paljon taloja sieltä näkyi.







 Torniseikkailun jälkeen me huristeltiin metrolla ruokaostoksille ja hamstrattiin herkkuja sekä ainekset hampurilaisiin. Me tehtiin siis hampparit ihan ite, ja en usko että kovin moni pihvinpaistaja voittaa niitä jauhelihapihvejä.. :P







 Tiistaina meidän oli tarkoitus käydä Louvressa, mutta se olikin päätetty pitää kiinni juuri sinä päivänä, joten jäipä käymättä. Sen sijaan me käyskenneltiin oopperan ympärillä ja tietty käytiin Champs-Elysees:llä. Me löydettiin sieltä jopa alennusmyynnit ja sitä kautta normaalin hintaisia ostoksia!

Iltapäivällä käytiin Saint Paulin alueella, Place des Vosgesilla, jossa oli jotain opsikelijarientoja, joihin mekin päästiin osalliseksi kun Aleksi meni pyramidin kivijalaksi. :) Täällä on ilmeisesti viimeinkin alkanut koulu muillakin kuin meillä...!


 Tulomatkalla me käytiin katselemassa yhtä lukkosiltaa, joka on Notre Damen lähistöllä. Sillalla vartioiva poliisisetä antoi meille lukon ilmaiseksi ja sanoi, että on laitonta maksaa niistä, joten mehän iskettiin lukko lukkoon ja oltiin tyytyväisiä hyvästä "kaupasta" ! :)


En ollut tajunnutkaan, kuinka arkeen urautunut olin, mutta tajusin sen eilen illalla kun olin taas omillani ja koulujutut alkoivat palautua mieleeni. Oli aivan ihana piristys saada jotain muuta ajateltavaa kun pakolliset luettavat, oudot sanat ja ranskan kielioppi. Jospa näillä eväillä jaksais taas hetken pidempään, eikä oudot tekstit tuntuisi niin ylivoimaisilta.

Se on huomenna taas viikonloppu, heh..! Tästä viikonlopusta tulee varmuudella hyvin erilainen verrattuna edelliseen: mulla on tiistaina eka koe, joten voisin vaikka yrittää opiskella. Nyt on kuitenkin hyvä taas päntätä kun on saanut olla niin kivassa seurassa monen päivän ajan! :) Nopsu kiittää ja kuittaa, hyvää yötä ja bonne nuit! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti