maanantai 20. elokuuta 2012

Bonsoir tout le monde!


Täällä sitä ollaan, Pariisin ytimessä! Vihdoin ja viimein (kolmen ruhtinaallisen pitkän ja kävelyntäyteisen päivän jälkeen) sain asennettua netin tähän kämppään, toisin sanoen elämäni muuttui juuri hyvinkin sosiaaliseksi. Juu, kuulostaa melko vakavalta nettiriippuvuudelta, mutta onhan sitä vähän yksin tämmösessä miljoonakaupungissa, jossa ei tunne tasan ketään, eikä tuleviin tuttuihinsakaan saa kontaktia ilman Facebookia.

 Munhan piti aloittaa tämä blogitouhu jo ennen lähtöä, rakas hiillostajani Annis (terkut!) jaksoi muistuttaa yhteisestä aikeesta kirjoittaa blogia vaihdon ajan. Ja ihan totta, yritin aikuisten oikeasti Helsinki-Vantaalla luoda tätä touhua, mutta olin vissiin vähän kädetön, enkä onnistunut. Pariisi on kehittäny mun teknologiaosaamista jo aika huimasti näköjään. ;)

Noh, mitä kolmessa päivässä on ehtinyt? Paljonkin, jos vaan jaksaa kävellä, eikä rakot jaloissa tai paahtava helle haittaa. Ensimmäisenä päivänä vaeltelin omalla "alueellani". Täällä niitä numeroituja alueita kutsutaan nimellä arrondisment. Eksyin myös Seinen toiselle puolelle ja näin Louvren ensimmäistä kertaa elämässäni. Oli kuulkaa iso rakennus! Löysin myös sattumalta oman tulevan koulunikin, SciencesPo:n.


 Hoitelimme myös asioita vuokraemäntäni kanssa. Hän on asunut täällä aiemminkin, joten hän tiesi paljon paikkoja. Sain siis itselleni yksityisen oppaan hetkiseksi. Tietysti ensimmäisenä päivänä innokkaana turistina sitä haluaa nähdä sen ikuisen ja aina yhtä hämmästyttävän Eiffelin tornin, joten lähdin kunnon kartat ostettuani vaeltamaan sitä kohti. Ja vaikka sen on kerran jo nähnyt, ei se asiaa yhtään laimentanut, iso se on kuin mikä. Helle oli kerännyt myös sitä ympäröivään puistoon, Parc du Champ de Marsiin paljon auringonpalvojia ja turisteja välipaussille puiden varjoon. Itsehän masokistisena ja ekapäiväläisenä tuhahtelin varjossa istuskeleville ja jatkoin matkaa, huoh mua. Illalla huomasin, että laukun hihna oli hiertänyt mukavasti olkapäähän ja tietty ne olkapäät oli vähän kärähtäneetkin. ;) No, mitäs pienistä. Matka jatkui. Näin kymmeniä kahviloita ja sitäkin enemmän turisteja. Tämä elokuu on sinänsä hassua aikaa, sillä täällä on aika vähän paikallisia, he lomailevat jossain muualla. Sinänsä outoa, sillä Pariisin kaupunki kärrää tonneittain hiekkaa Seinen rannalle heinä-elokuun ajaksi, että ihmiset saisivat ottaa aurinkoa ihan kuin meren rannalla konsanaan. Paris Plages tosin loppui eilen, joten en ehtinyt uusine bikineineni paikalle..

Paris Plages vimppana päivänään. Oli aivan käsittämättömän kuuma päivä, en ihmettele yhtään, jos lämpötila on ylittänyt 40 astetta. Kannatti olla aikaisin liikkeellä varaamassa hyvä paikka. ;) Tänään maisema oli huomattavasti ankeampi raksamiesten kerätessä kamppeita kasaan. Hiekkakin oli jostain löytänyt tiensä pois...


Illalla kävimme vuokraemäntäni kanssa syömässä latinalaisessa korttelissa, jossa turisteja on huomattavasti enemmän tähän kaupunginosaan verrattuna. Eilen lähdimme Pariisin kuuluisalle kirpputorille, Marché aux Puces:lle. Vaihdoimme metroa Montmartressa, joten käytimme tilaisuuden hyväksemme ja joimme kahvikupposet kahvilassa, josta avautui suora näkymä Sacré Coeurille. Oli se aika nätti rakennus!Vielä joku päivä kiipeän ne kaikki portaat sinne ylös!



Tänään olin jännän äärellä, kun lähdin _iha ite_ hoitamaan asioita. Pakkasin laukkuun oikeen sanakirjankin kielimuurien takia (niitä muuten on, vaikka ollaan niin metropolissa muka!). Marssin ensimmäisenä SciencesPo:n toimistoon hakemaan opiskelijakorttia. Noh, pojat olivat päättäneet pistää lapun luukulle muutamaksi päiväksi kun vieressä oli jonkin sortin saneeraustyömaa. Eipä siinä, palataan torstaina! Seuraavaksi suuntasin vakuutusyhtiöön. Homma sujui yllättävän hyvin kahdella kielellä ja sanakirjan kans, jee jee! Sain vielä avattua liittymänkin ja kaupan päälle pari random puhelua ja Allah-viestiä Salamille. Toivottavasti sillä pojalla (?) on kaikki hyvin. 



Ekaksi etsin itteäni lähimmän, vähän kookkaamman puiston, Jardin du Luxembourgin. Siellä oli porukkaa joka lähtöön, lenkkeilijöitä, lapsiperheita ja joitain meditoijia sekä tietty vastarakastuneita, awws. Ostin itselleni laiskottelijoiden kalenterin matkalla joen toiselle puolelle... on mulla oikeasti motivaatiota opiskella, ainakin vielä tuntuu siltä. :)

Löysin myös omallekin hintatasolle sopivamman kauppakeskuksen Les Hallesista, MAAN ALTA. Sain siis vihdoinkin itelleni laukun, johon myös läppäri mahtuu, jeeees! Ajattelin sitten myös tassutella Champs-Élysées:lle, mutta nälkä yllätti ennen sitä, joten mussutin patonkia Louvren pyramidilla, se kun sattui juuri sopivasti matkan varrelle. Les Champs-Élysées on myös astetta kookkaampi avenue, porukkaakin oli ihan eri lailla kuin täällä omilla kulmilla. Ehkä hieman mua meinas naurattaa se pitkä jono Vuittonin liikkeen edessä, kun portsari päästi porukkaa pikku ryhmissä sisään.. :D Ei kai turistitkaan kaikki niin rikkaita oo..!? 

Jalkoja särki jo melko lailla siinä vaiheessa päivää kun sain viestin, että netti on aktivoitu Eikun asentelemaan tota söpöä Liveboxia ja surffailemaan! Eikä mulla vissiin hirveen tylsää oo kun sain tässäkin hetkessä varmaan romaanin verran tekstiä. Anteeksi joo, lupaan keskittyä olennaiseen jatkossa. Ehkä tää vaan johtuu vähäisestä juttuseurasta, heh. :) 




 


 







1 kommentti:

  1. Oijoijoi! Oon ite käyny monissa noissa paikoissa ja pian uudelleen! Tuonne Les Hallesiin meillä ois varmaan tarkotus mennä shoppaileen, asukko jossain siinä lähellä? :) Kävin siellä myös viime Pariisin reissulla viis vuotta sitten.

    VastaaPoista